Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

χηρεια



Καταγγελίες για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις χηρείας

Το υπουργείο Εργασίας έσπευσε να επανυπολογίσει τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις χηρείας από τον Μάιο του 2016 και όχι από την 1.1.2019, όπως ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα στις οριστικές αποφάσεις καταβολής αυτών συντάξεων να προκύπτουν μεγάλες μειώσεις, τις οποίες το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει ότι είναι παράνομες.



23χρονος αντρεύτηκε 91χρονη συγγενή του και τώρα απαιτεί σύνταξη χηρείας

Μπορεί ο 25χρονος σήμερα Mauricio Ossola να επιμένει ότι παντρεύτηκε την 91χρονη Yolanda Torres, από έρωτα πριν από δύο χρόνια, ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πείσουν τις Αργεντινικές Αρχές, που αρνούνται να του εκχωρήσουν σύνταξη χηρείας μετά τον θάνατο της «ώριμης» νύφης λίγους μήνες μετά τον γάμο.



Πετρόπουλος: Στα 384 ευρώ το κατώτατο όριο για τις συντάξεις χηρείας

Την απόφαση να μειωθεί η επιβάρυνση από τις αυξημένες εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω αναγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».



Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος του Τσίπρα: Είναι χήρα με 9 παιδιά και καλείται να τα μεγαλώσει με 445 ευρώ το μήνα!

Μια μάνα στην Πάτρα, με 9 παιδιά καταφέρνει μετά βίας να τα βγάζει πέρα εδώ και αρκετά χρόνια με τη σύνταξη χηρείας.



Δραματικές μειώσεις για τις νέες συντάξεις χηρείας

Δραματικές μειώσεις ισχύουν για τις νέες συντάξεις χηρείας που εκδίδονται μετά τις 12 Μαΐου 2016 σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.



Διευκρινίσεις του ΟΑΕΕ για τις συντάξεις χηρείας - Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Διευκρινίσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας θανόντων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και τα ποσοστά κατανομής της σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, για περιπτώσεις που ο θάνατος έχει επέλθει από 13.05.2016 και μετά, δίνει ο ΟΑΕΕ με εγκύκλιο που εξέδωσε.