Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χημικά όπλα



Συρία: Βομβαρδισμός με τοξικά αέρια στο Χαλέπι - 107 κρούσματα ασφυξίας - Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχή των ανταρτών στα βορειοδυτικά της Συρίας, για πρώτη φορά μετά την συμφωνία της Ρωσίας και της Τουρκίας για την οργάνωση ουδέτερης ζώνης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Τα συγχαρητήρια του Μακρόν στον Πούτιν - Τι συζήτησαν για Συρία και χημικά όπλα

«Τις ευχές του για επιτυχία στον πολιτικό, δημοκρατικό, οικονομικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας» έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, που επανεξελέγη την Κυριακή, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης.



Ρωσία:"Έχουν καταστραφεί όλα τα αποθέματα χημικών όπλων"

Η Ρωσία έχει καταστρέψει όλα τα αποθέματα χημικών όπλων, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας, Ντενίς Μαντούροφ.



Ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων ξεκινά έρευνες στη Συρία

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει όλες τις πρόσφατες «αξιόπιστες πληροφορίες» για χρήση χημικών όπλων στη Συρία.



Ρωσία: Με εντολή Πούτιν καταστράφηκαν τα τελευταία χημικά όπλα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα, μέσω ζωντανής σύνδεσης με τον οικισμό Κίζνερ που βρίσκεται στην Ουντμούρτια, την εντολή να καταστραφούν τα τελευταία χημικά όπλα που διέθετε στο χημικό της οπλοστάσιο η Ρωσία. Ο πρόεδρος Πούτιν πριν δώσει την εντολή για την καταστροφή τους χαρακτήρισε το γεγονός «ιστορικό».



Λαβρόφ: Ρώσοι και δυτικοί ειδικοί στην επιτροπή για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία

Ρώσοι και δυτικοί ειδικοί πρέπει να συμμετάσχουν σε μια ομάδα που θα διερευνήσει την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.