Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

χιλη



Χιλή: Στο εδώλιο αστυνομικός για τύφλωση 22χρονου διαδηλωτή

Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Χιλής προσήχθη χθες Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου καθώς κατηγορείται πως τύφλωσε φοιτητή και στα δύο μάτια ρίχνοντας σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων στη χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο.



Χιλή: Πάνω από ένα εκατ. πολίτες έχουν ενισχυθεί για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού

Οικονομική βοήθεια ύψους 625 δολαρίων έχουν λάβει περισσότεροι από ένα εκατ. πολίτες της Χιλής για τις επιπτώσεις του κορονοϊού, με το πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, να ανακοινώνει ότι έχουν εγκριθεί πάνω από 550.000 αιτήματα για μικρο-δάνεια που φτάνουν τα 815 δολάρια.



Οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφθασαν πάνω από Χιλή και Αργεντινή

Οι καπνοί από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που μαίνονται επί μήνες σε δάση και περιοχές με χαμηλή βλάστηση στην Αυστραλία, αφού διένυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται πλέον πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο λατινοαμερικάνικων κρατών.



Χιλή : Συνετρίβη C-130 με 38 επιβαίνοντες

Τη συντριβή ενός μεταγωγικού αεροπλάνου με 38 επιβαίνοντες, του οποίου η τύχη αγνοείτο για περισσότερο από 12 ώρες σε μια απομακρυσμένη περιοχή ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής.

Ήδη ομάδα διάσωσης διεξάγει έρευνες για επιζώντες.



Χιλή: Στις φλόγες πανεπιστήμιο στο Σαντιάγο

Η έδρα πανεπιστημίου του Σαντιάγο πυρπολήθηκε χθες Παρασκευή [τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας], κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο περιθώριο μεγάλης ειρηνικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.



Χιλή: Τρίτη νύχτα απαγόρευσης κυκλοφορίας - Συγκαλείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Αντιμέτωπος με κοινωνική κρίση που ορισμένοι αναλυτές αποκαλούν τη σοβαρότερη μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα συγκαλεί σήμερα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ώστε να καταρτιστεί ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και να τερματιστεί το κύμα διαδηλώσεων και ταραχών στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθ