Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χειμερινή ώρα



Τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα..

Μία ώρα πίσω πρέπει να ρυθμιστούν τα ρολόγια απο την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 04.00 τα ξημερώματα, λόγω της αλλαγής από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Έτσι, στις 04.00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 03.00.



Η Ώρα Ελλάδος από το Αστεροσκοπείο Αθηνών - Πώς υπολόγιζαν την ώρα στην Αθήνα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτελεί το πρώτο ερευνητικό ίδρυμα στη χώρα μας. Ιδρύθηκε το 1842, με χορηγία του Γεωργίου Σίνα. Το 1846 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου του κτιρίου, στον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν.



Το νωρίτερο από το 2021 η κατάργηση της αλλαγής της ώρας

Κατάργηση της αλλαγής της ώρας, από χειμερινή σε θερινή και αντίστροφα, θα υπάρξει το νωρίτερο από το 2021, όπως αναφέρεται από την Προεδρία της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τρέχον εξάμηνο, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης του διήμερου Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος στην αυστριακή πόλη Γκρατς.



Χειμερινή ώρα σε ισχύ από τα ξημερώματα

Σε χειμερινούς ρυθμούς μπαίνουμε από σήμερα και επισήμως, καθώς στις 4 τα ξημερώματα τέθηκε σε ισχύ η χειμερινή ώρα και τα ρολόγια γύρισαν μία ώρα πίσω, δείχνοντας τρεις.



Μέχρι πότε πρέπει να επιλέξουμε για την αλλαγή ώρας

Σύγχυση και μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το ζήτημα της αλλαγής της ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 



Καταργείται η χειμερινή ώρα! Θα αλλάξει τον Οκτώβριο ή όχι;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα να καταργηθεί η χειμερινή ώρα στην ΕΕ, έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.