Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Χασάκα



Καμικάζι αιματοκύλισε γάμο στην Χασάκα της Συρίας

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας με στόχο γαμήλια δεξίωση κοντά στην πόλη Χασάκα, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Συρία: "Διάλογος" πολέμου ανάμεσα σε Δαμασκό και Κούρδους με «χτυπήματα» στη Χασάκα

Οι συγκρούσεις στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των Κούρδων ανταρτών ήταν το αποτέλεσμα μια προσπάθειας των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας να καταλάβουν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η Δαμασκός.



Συρία: Αεροσκάφη του 'Ασαντ έπληξαν θέσεις Κούρδων για πρώτη φορά στη Χασάκα

Αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος έπληξαν σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, περιοχές οι οποίες ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τρεις Ασσύριους χριστιανούς στη Χασάκα

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τρεις Ασσύριους χριστιανούς αμάχους που κρατούσε ομήρους στην περιοχή της Χασάκα στην ανατολική Συρία.

Συνολικά το Ισλαμικό Κράτος κρατά 280 Ασσύριους χριστιανούς ομήρους και ζητά 14 εκατομμύρια δολάρια λύτρα για την απελευθέρωσή τους, αλλιώς θα τους σκοτώνει ανά τριάδες μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα.