Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χάρτης



Κορωνοϊός-ECDC: Στο «κόκκινο» η Ευρώπη - «Πράσινη» εν μέρει η Ελλάδα

Πάνω από τις μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και το Ηνωμένο Βασίλειο, «χρωματίζονται» με κόκκινο στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη που δημοσιοποίησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).



Στη δημοσιότητα χάρτης από Ρωσία: Ο Άσαντ ελέγχει Ράκα, Ευφράτη, Τάμπκα και Μανμπίτζ

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους την πόλη Τάμπκα και το παρακείμενο αεροδρόμιο στην επαρχία της Ράκα, ενώ κατέλαβαν σειρά γεφυρών στο Ευφράτη και δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Αυτό συμπεραίνεται από τον χάρτη για την κατάσταση που επικρατεί στην Συρία, τον οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



Τα Σκόπια ονομάζονται “Μακεδονία” σε χάρτη του υπουργείου Άμυνας!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο χάρτης αυτός έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρουσιάζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Μάλιστα αυτός ο χάρτης δεν αποσύρθηκε όταν έγινε αντιληπτό πως γράφει αντί για Σκόπια “Μακεδονία”, αλλά οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο συνέταξαν απολογητικό σημείωμα τον οποίο τον συνοδεύει.



Η πυρκαγιά έσβησε το Πάρανταϊς από τον χάρτη

Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με τις γιγαντιαίες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, την ώρα που οι ομάδες έρευνας προσπαθούν να βρουν τις σορούς πιθανόν νέων θυμάτων στα αποκαΐδια, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 44.



Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Ειδικότερα, αφορά τις περιοχές:



Εθνικό Αστεροσκοπείο: Το 70% στο Μάτι κάηκε ολοσχερώς [εικόνες]

Το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) δημοσίευσε χάρτη με λεπτομερή αποτίμηση της καταστροφής σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου στον οικισμό Μάτι (Ανατολική Αττική) με συστήματα Drones/UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης (3,5 εκατοστά).