Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

χαμηλο



Σε ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο! Έπεσε κάτω από το 3%

Νέα βουτιά στο 10ετές ομόλογο, η απόδοση του οποίου υποχωρεί κάτω από το 3% και διαμορφώνεται στο 2,98%. Ανάλογη είναι και η υποχώρηση στο 5ετές ομόλογο.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας πέσει κάτω από το 3% η απόδοση του 10ετους ομολόγου και αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.



Κατρακυλά επικίνδυνα η τουρκική λίρα - Φόβοι για κατάρρευση της οικονομίας

Νέο χαμηλό ρεκόρ σημείωσε στο χρηματιστήριο η τουρκική λίρα δίνοντας τροφή για σενάρια κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας.



Ερχεται ο «Θησέας»: Το νέο βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από σήμερα έως την Κυριακή, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Αιγαίο.



Χιόνια τις επόμενες ώρες στην Αττική - Δείτε που αλλού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Μπορεί πρίν από 2 μέρες ο χιονιάς που σάρωσε την κεντρική Ελλάδα να υποχώρησε, ωστόσο ένα νέο κύμα κακοκαιρίας είναι ήδη πάνω από τη χώρα μας και αναμένεται τις επόμενες ώρες να δώσει έντονα φαινόμενα.



Το χαμηλό σωματικό βάρος δεν αυξάνει τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ

Τα αδύνατα άτομα δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ, αποφαίνεται μεγάλη μελέτη που έγινε στη Δανία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.



Το χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής

Το χαμηλό κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο ενός ανθρώπου συνδέεται με σημαντικά μικρότερο προσδόκιμο ζωής (κατά περίπου δύο χρόνια) και θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικός παράγων κινδύνου για διάφορες ασθένειες και για πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επισημαίνει ότι ο εν λόγω παράγων κινδύνου έχει μέχρι σήμερα υποτιμηθεί.