Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

χαμηλές θερμοκρασίες



Καθυστερημένη έναρξη των μαθημάτων στη δυτική Μακεδονία λόγω χιονοπτώσεων

Η κακοκαιρία που πλήττει από αργά το απόγευμα την δυτική Μακεδονία έχει με χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πιο πεδινά έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι δήμαρχοι σε αρκετές περιοχές έλαβαν αποφάσεις ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.



Η ΕΜΥ ανακοίνωσε χιόνια και κακοκαιρία από αύριο

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας (14.01.2019). Έκτακτο δελτίο εξέδωσε ήδη η ΕΜΥ και προβλέπει χιόνια, βροχές και καταιγίδες.
Ότι ο καιρός θα συνέχιζε σε… χειμωνιάτικο mood το ξέραμε. Το μεσημέρι της Κυριακής (13.01.2019) η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας ότι ο καιρός χαλάει ξανά από το απόγευμα της Δευτέρας.



Χαμηλές θερμοκρασίες για την Πέμπτη

Ο καιρός... ηρεμεί και η κακοκαιρία των Χριστουγέννων σταδιακά υποχωρεί. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Πέμπτη, 27.12.2018, άνοδος αναμένεται από Παρασκευή... αλλά για λίγο. Νέα επιδείνωση του καιρού από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Χειμωνιάτικος ο καιρός και τις επόμενες ημέρες.



Το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη Γη έχουν καταγραφεί στην ανατολική Ανταρκτική, κοντά στον νότιο πόλο. Όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούν να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά από ό,τι νόμιζαν έως τώρα.



Κακοκαιρία πλήττει τα Γιάννενα - Έντονη χαλαζόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες

Έντονη χαλαζόπτωση πλήττει από το μεσημέρι το ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τη νύχτα της Κυριακής της Ανάστασης προς Δευτέρα, και από το πρωί το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο.



Γρίπη και χαμηλές θερμοκρασίες

Έχει σχέση η γρίπη με τις χαμηλές θερμοκρασίες; Ναι, και μάλιστα τόσο μεγάλη, που αν πάρετε δελτίο καιρού, μπορείτε να βρείτε και πότε θα ξεκινήσει η γρίπη την επέλασή της. Xρησιμοποιώντας περισσότερα από 20.000 δείγματα ιών και στατιστικά σε σχέση με τον καιρό, ερευνητές ανακάλυψαν το σημείο σύνδεσης μεταξύ χαμηλών θερμοκρασιών και της έξαρσης της γρίπης.