Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

χακερ



Κινέζοι χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο τη Moderna στις ΗΠΑ - Η εταιρία αναπτύσσει εμβόλιο κατά του κορονοιού

Κινέζοι χάκερ στοχοποίησαν την αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Moderna, που πραγματοποιεί έρευνες για την εξέλιξη  εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Κίνα αρνήθηκε σήμερα την κατηγορία ότι χάκερ που συνδέονται με τη χώρα στοχοθέτησαν τη Moderna.



Θύμα χάκερ ο Τσιτσίπας

Θύμα διαδικτυακής «επίθεσης» έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας αμέσως ενημέρωσε τους θαυμαστές του σχετικά με τους αγνώστους που μπλόκαραν το λογαριασμό του στο Instagram το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (18.02.2019). Μάλιστα, φρόντισε μέσα από δύο αναρτήσεις του να τονίσει στους ακόλουθούς του, ότι πλέον το πρόβλημα έχει διορθωθεί.



Επίθεση στο σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Προδότες

Ένα κείμενο αναρτήθηκε στη θέση της ιστοσελίδας του “Κόκκινο 105,5” με απειλές και χαρακτηρισμούς, περί «προδοτών» που η ιστορία τους επιφυλάσσει «αιωνία μνήμη».



Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τράπεζες

Μια ομάδα επίλεκτων Βορειοκορεατών χάκερ είναι υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος τραπεζών που επέτρεψαν στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να συγκεντρώσει «εκατοντάδες εκατομμύρια» δολάρια, δηλώνουν σήμερα ειδικοί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.



Πως θα καταλάβετε αν ο υπολογιστής σας παραβιάστηκε από χάκερ

Οι κυβερνοεπιθέσεις συμβαίνουν πολύ συχνά και όλοι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Για να αποτραπεί η κλοπή των κωδικών σας και άλλων σημαντικών δεδομένων, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τυχόν αλλαγές στον υπολογιστή σας.

Τα παρακάτω δώδεκα σημάδια δείχνουν πως πιθανόν hackers μπορεί έχουν πρόσβαση στα αρχεία σας.



Τούρκοι χάκερ έριξαν την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας «κατέβασαν» από το διαδίκτυο την Πέμπτη το βράδυ Τούρκοι χάκερ ως αντίποινα για το πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.