Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Χάγη



Τουρκία στη Χάγη: «Βασική αιτία των συγκρούσεων η ισραηλινή κατοχή επί παλαιστινιακών εδαφών»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Γιλμάζ απευθυνόμενος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υποστήριξε ότι «βασική αιτία της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων είναι η ισραηλινή κατοχή επί παλαιστινιακών εδαφών»,



Ισραήλ: Ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης την επόμενη εβδομάδα

Το Ισραήλ θα εμφανιστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) στη Χάγη την επόμενη εβδομάδα για να αντικρούσει τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας στον πόλεμο με τη Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.



Καρέ - καρέ η σύλληψη του δράστη επίθεσης με μαχαίρι στη Χάγη

Άγνωστος ο οποίος φώναζε ο θεός είναι μεγάλος επιτέθηκε σε ανθρώπους στη Χάγη πριν από λίγη ώρα. 

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τρία άτομα ενώ η αστυνομία έσπευσε άμεσα στο σημείο και πυροβόλησε τον δράστη στα πόδια. 

Ο ένοπλος έχει συλληφθεί ενώ η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τοπικά μέσα.



Επίθεση με μαχαίρι στη Χάγη

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης, στις 15:30, τοπική ώρα.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση που τους έκανε ένας άνδρας με μαχαίρι στη Χάγη.



Χάγη: Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Πανικός επικράτησε για μερική ώρα στην Χάγη το απόγευμα του Σαββάτου (05.05.2018), όταν άνδρας έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τρία άτομα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, καθώς ο δράστης βρισκόταν σε σύγχυση.



Χάγη, η παρεξηγημένη πόλη της Ολλανδίας

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας κρύβει πίσω από το αυστηρό προφίλ της, όμορφες συνοικίες και μεγαλόπρεπα μεσαιωνικά κτίρια.

Η Χάγη ή Haag που σημαίνει φράχτης, πήρε την ονομασία «φράχτης των κόμηδων» από τον Κόμη Floris IV, ο οποίος ψάχνοντας ένα μέρος για να καταφεύγει την περίοδο του κυνηγιού, βρήκε ένα μικρό χωριό, το οποίο ονόμασε έτσι.