Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 -

γυαλίΒρέθηκαν υποβρύχιες πυραμίδες φτιαγμένες απο γυαλί στο Τρίγωνο των Βερμούδων!

Το 1987 είχαν την υποψία ότι πρόκειται για πυραμίδα, μα τώρα, με τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτουν οι επιστήμονες έχουν πειστεί ότι...πρόκειται για μια αλλά ίσως και δεύτερη πυραμίδα κατασκευασμένη εξολοκλήρου από γυαλί!


Ελένη Φιλίνη: «Είχα μαγευτεί από το «γυαλί»

Η Ελένη Φιλίνη, ένα από τα sex symbol της δεκαετίας '80 - '90, αποκαλύπτει πολλά από εκείνα, που δε γνωρίζαμε για τη ζωή της…

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;Στην Κύπρο η αρχαιότερη φιάλη από γυαλί

Η αρχαιότερη, πιθανόν, στον κόσμο φιάλη, κατασκευασμένη από ράβδους γυαλιού λιωμένες πάνω σε σκούρα πράσινη βάση, βρέθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο Κουρίου, στην επαρχία Λεμεσού.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου αναφέρει πως συνεχίστηκε και κατά το 2016 η αποκάλυψη στοιχείων που σχετίζονται με το μεγάλο σεισμό, που έπληξε το Κούριο τον 4ο αι. μ.Χ.Διαφανές ξύλο, ισχυρότερο από γυαλί, για κατασκευή βιοδιασπώμενων φωτοβολταϊκών

Πριν από δύο μήνες, Σουηδοί ερευνητές κατάφεραν να κατασκευάσουν διαφανές ξύλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βιοδιασπώμενων ηλιακών συλλεκτών. Τώρα, μία ομάδα Αμερικανών ερευνητών ανακάλυψε έναν εύκολο τρόπο ώστε το ανανεώσιμο υλικό να καταστεί ισχυρότερο από το γυαλί.