Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

γραφειοκρατια



Παπαστεργίου: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία

«Η Θεσσαλονίκη αρχίζει να παίζει και στο κομμάτι της τεχνολογίας και της πληροφορικής έναν πολύ ιδιαίτερο, πολύ σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.



Η τρέλα της γραφειοκρατίας: Πώς ένα στυλό από 30 λεπτά φτάνει τα 70 ευρώ

Μπορεί το κόστος ενός στυλό να φτάσει από τα 30 λεπτά σε 70 ευρώ με αυστηρή προσήλωση στο γράμμα του νόμου και απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών. Κι όμως, είναι ένα από τα ακραία, αλλά πραγματικά, παραδείγματα του πόσο κοστίζει η γραφειοκρατία.



Π.Φ.Σ. : Από την τσέπη των πολιτών το αντίτιμο για τα εμβόλια, λόγω γραφειοκρατίας

Η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί πολίτες και φαρμακοποιούς την ώρα που η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού βρίσκεται στην κορύφωσή της και την ίδια στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο επιδημικής έξαρσης της ιλαράς.



Φλαμπουράρης: Οι απαιτούμενες διαδικασίες και η γραφειοκρατία καθυστερούν το «Ελληνικό»

Λόγω των συνεχών δημοσιευμάτων περί μπλοκαρίσματος της πορείας των επενδύσεων σε Ελληνικό και Καφηρέα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης προέβη σε διευκρινίσεις επί του θέματος.

Για το Ελληνικό ανέφερε ότι προχωρά, αλλά «οι διαδικασίες που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατική λειτουργία, δεν μπορούν να "τρέξουν" την επένδυση πιο γρήγορα».



Μπακογιάννης: Ανάπτυξη μόνο στον ύπνο μας…

Με ένα αιχμηρό σχόλιο στο λογαριασμό του στο facebook ο Κώστας Μπακογιάννης υποδέχτηκε την απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να εγκρίνει με καθυστέρηση δύο ετών την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές της με υγειονομικό υλικό.



FAZ: Ο Γολγοθάς Γερμανού που προσπάθησε να χτίσει σπίτι στην Κύμη

«Αν δεν χτίσεις σπίτι, δεν κατανοείς τη χώρα στην οποία ζεις», λέει ο Ράινερ Λίνταου. Ο Γερμανός το διαπίστωσε αυτό για τα καλά, όταν αποφάσισε να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του στην Κύμη.