Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

γουιμπλεντον



Η ιστορία του Τουρνουά Τένις «Γουίμπλεντον»

Το Τουρνουά του Γουίμπλεντον είναι το πιο παλιό στην ιστορία του τένις και αναμφισβήτητα αυτό με τη μεγαλύτερη αίγλη.



Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Η Μαρία Σάκκαρη το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στο νούμερο 7 του κόσμου, την «γηπεδούχο» Τζο Κόντα, και αποκλείστηκε με 2-0 σετ από τη συνέχεια του Wimbledon.



Μεγάλη νίκη και πρόκριση στον γ’ γύρο του Γουίμπλεντον για τη Σάκαρη

Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η Μαρία Σάκαρη πανηγύρισε τελικά μια μεγάλη νίκη στον β’ γύρο του Γουίμπλεντον, καθώς επικράτησε με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4) της Τσέχας Κριστίνα Πλισκόβα. Έτσι, στον επόμενο γύρο του βρετανικού γκραν σλαμ θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Κόντα και της Βέκιτς.



Προκρίθηκε στον β' γύρο του Γουίμπλεντον η Σάκκαρη

Πολύ μεγάλη πρόκριση, ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση, πήρε η Μαρία Σάκκαρη για το β΄ γύρο του Wimbledon, νικώντας την Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα (νούμερο 39 στον κόσμο) με 2-0 (6-3, 6-4). Επόμενος αντίπαλός της θα είναι η (δίδυμη) αδελφή τής διάσημης Καρολίνα Πλίσκοβα, Κριστίνα (Νο 44), η οποία επίσης με 2-0 (7-6, 6-2) άφησε εκτός συνέχειας την Ιταλίδα Ρομπέρτα Βίντσι.



Το Τουρνουά Γουίμπλεντον σήμερα Google Doodle

Το κορυφαίο τουρνουά τένις, Γουίμπλετον, μετρά 140 χρόνια και η Google τα γιορτάζει με ένα χαρούμενο Doodle.

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον (The Championships, Wimbledon) είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα στην αντισφαίριση στον κόσμο καθώς και το πιο γνωστό.