Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

γουαν



Το πέτυχε η Κίνα - Το γουάν έγινε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα

Με τη δεύτερη προσπάθεια η Κίνα τα κατάφερε. Το εθνικό της νόμισμα, το γουάν, εντάχθηκε σήμερα στο λεγόμενο νομισματικό καλάθι του ΔΝΤ.



Κίνα: Μείωση της ρευστότητας κατά 10 δισ. γιουάν από την κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (People's Bank of China, PBOC) μείωσε τη ρευστότητα της αγοράς κατά 10 δις γιουάν, για να διασφαλίσει τη σταθερή προσφορά χρήματος.



Δεν θα υποτιμήσει άλλο το γουάν η Κίνα - Με το βλέμμα στο Πεκίνο οι οικονομικοί αναλυτές

 Σταθερό θα κρατήσει το νόμισμα της η Κίνα, απέναντι στην  ισοτιμία των νομισμάτων της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ επιπλέον δεν προχωρήσει σε περαιτέρω υποτίμηση του, σύμφωνα με  τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας, Γι Γκάνγκ.

 



Συνάντηση Λι Κετσιάνγκ - Τζακ Λιου για την ισοτιμία του γουάν

Το Πεκίνο θα διατηρήσει λογικά επίπεδα το νόμισμα της Κίνας, γουάν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ προς τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.



Στηρίζει το Πεκίνο η Γαλλία για την ενίσχυση του γουάν

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στις προσπάθειες του Πεκίνου να ενισχύσει τη θέση του γιουάν στο παγκόσμιο εμπόριο, καθώς και «την προσπάθεια της Κίνας να ενσωματώσει το γιουάν στα νομίσματα του ΔΝΤ» στο Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου που διεξάγεται στο Πεκίνο.

 



Μείωση 13,8% σημείωσαν τον Αύγουστο οι κινεζικές εξαγωγές

Μείωση 13,8% σημείωσαν τον Αύγουστο οι κινεζικές εξαγωγές, υποχωρώντας για δέκατο συνεχόμενο μήνα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «κακό οιωνό» για την πορεία του διεθνούς εμπορίου και ειδικά για τις προοπτικές της ποντοπόρου ναυτιλίας.