Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

γνώση



Η γνώση του Θεού

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πεπαιδευμένοι. Ο άνθρωπος πρέπει να μαθαίνει ό,τι μπορεί. Όμως το σχολείο εκπαιδεύει μόνο το νου μας, δε μας διδάσκει πνευματικότητα. 

Οι περισσότεροι θεολόγοι που διδάσκουν στα σεμινάρια και στις θεολογικές μας σχολές δε ζουν σύμφωνα με ό,τι διδάσκουν.



Οι μυστικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων

Ελευσίνια μυστήρια, Αισχύλος, ιπτάμενα αντικείμενα και άλλες αναφορές... Για να δούμε καταρχάς τι μας λέει ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα.



Απίστευτη γνώση απο ιθαγενείς!

Οι Ντογκόν ζούνε μέχρι και σήμερα σχεδόν όπως ακριβώς ζούσαν και πριν από εκατοντάδες χρόνια, πρωτόγονα και νομαδικά.

Αθηνά Ισιγώνη

Τα σπίτι τους χτίζονται ακόμα με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο, από πλίθα που είναι μια μίξη πέτρας νερού και χώματος.



Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Μια πενθήμερη «εκδρομή» στην ωφέλιμη γνώση η Θεματική Εβδομάδα

«Σε μας απόκειται η Θεματική Εβδομάδα στα Γυμνάσια να γίνει για όλες και όλους, παιδιά και γονείς, μια αναντικατάστατη μορφωτική εμπειρία. Ακόμα και για μας τους ίδιους. Μια πενθήμερη (ή ακόμα και λιγότερων ημερών) «εκδρομή» στην ευχάριστη και ωφέλιμη γνώση» τονίζει ο τομέας παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.



Τα 8 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο!

Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά. Μια λίστα το περιεχόμενο της οποίας θα μας εκπλήξει.

1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

2) Στα ποντίκια αρέσει το τυρί



Η συνείδηση και η γνώση του εαυτού μας

Νά μήν εἶσαι φοβισμένος ἐξ αἰτίας κάποιου, οὔτε φυσικά καί ἀπό τόν ἴδιο τόν ἑαυτό σου. Στά βάθη τῆς ὑπαρξεώς μας ζῆ ἕνα κριτής, ὁ ὁποῖος δέν μᾶς ἐξαπατᾶ καί ἡ φωνή του εἶναι πολύ σπουδαιότερη ἀπό τήν γνώμη ὅλου τοῦ κόσμου.