Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

γλυπτό



Το γλυπτό του Γιάννη Μόραλη «Αίγινα» βρήκε τη μόνιμη θέση του στο νησί

Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του Γιάννη Μόραλη «Αίγινα» (2003) έγιναν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην οριστική του θέση στην Αίγινα: στην παραλιακή Λεωφόρο Καζαντζάκη, απέναντι από το σπίτι του αδελφικού του φίλου Νίκου Νικολάου –όπου ο Μόραλης περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του τα καλοκαίρια στο νησί– και πολύ κοντά στο σπίτι-εργαστήριο που έκτισε αργότερα ο ίδιο



Το... "ανάποδο σπίτι" του Καναδά!

Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;



«Κενό» -Το καθηλωτικό γλυπτό που έφτιαξε ένας γονιός για να εκφράσει την οδύνη στο χαμό του παιδιού του

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. 

Ο θάνατος ενός παιδιού σε μια οικογένεια είναι ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα που μπορούν να συμβούν στη ζωή.



Στο παιδί που δε γεννήθηκε ποτέ: Το γλυπτό που συγκλονίζει (Φωτό)

Το παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ είναι ο τίτλος που έδωσε στο γλυπτό του ο Σλοβένος γλύπτης Μάρτιν Χιούντατσεκ! Ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του τον λόγο που τον έκανε να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης σαν αυτό.



Πέταξαν γλυπτό στη θάλασσα!

Στο στόχαστρο βανδάλων μπήκε για τρίτη φορά, το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή», του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη. Άγνωστοι, πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου το γλυπτό, το οποίο -μέχρι πρότινος- βρισκόταν τοποθετημένο στην ξύλινη εξέδρα της Νέας Παραλίας, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».



Γλυπτά στην άμμο στη μνήμη του μικρού Αϊλάν ραγίζουν καρδιές (Φωτό)

Η φωτογραφία με τον νεκρό 3χρονο Αϊλάν στην παραλία σόκαρε όλο τον κόσμο και ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη για το θέμα των προσφύγων.

Η φωτογραφία αυτή πιθανόν θα αποτελέσει στοιχείο της ιστορίας που γράφεται στις μέρες μας την ώρα που μεγάλες ροές προσφύγων με την ευχή και την ελπίδα να βρεθεί επιτέλους μια λύση.