Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025 -

γλυκαντικο



Σορβιτόλη: Πως το γλυκαντικό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρας ηπατικής νόσου

Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η σορβιτόλη, το γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα «χωρίς ζάχαρη», θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας θανατηφόρας ηπατικής νόσου.



Ποια είναι η διαφορά της ζαχαρίνης από το γλυκαντικό στέβια;

Όσοι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους σίγουρα έχουν προβληματιστεί για τη διαφορά της ζαχαρίνης από το γλυκαντικό στέβια. 

Την απάντηση, για το τι διαφορετικό έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό στέβια, δίνει η Βιολέττα Τζεμολλάρι Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr:



Και γλυκιά γεύση στη δίαιτα και απώλεια βάρους; Κι όμως γίνεται!

Είναι γεγονός ότι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, ή αλλιώς υποκατάστατα ζάχαρης, κερδίζουν ολοένα έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια.