Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γκιόργκι Ιβάνοφ



Το φιλορωσικό κόμμα στα Σκόπια ζητά από τον Ιβάνοφ να μην υπογράψει τις συνταγματικές αλλαγές

Το φιλορωσικό κόμμα στην ΠΓΔΜ (Βόρεια Μακεδονία) κατηγορεί τον Ζόραν Ζάεφ ως «ξενόδουλο» και ζητά από τον φιλότουρκο και φιλορώσο «αρχαιομακεδόνα» πρόεδρο Ιβάνοφ να μην υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Έγινε μία από τις μεγαλύτερες προδοσίες στην πρόσφατα ιστορία της Μακεδονίας.



ΠΓΔΜ: Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ θα απέχει από το δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την επίλυση του θέματος του ονόματος.



Πρόκληση από τον πρόεδρο των Σκοπίων: Μας κρατάει "ομήρους" η Ελλάδα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, αντάλλασσε ευχές για το 2018 με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ έριχνε λάδι στη φωτιά με προκλητικές δηλώσεις, μετά από επίσκεψη σε στρατόπεδο της χώρας του.



Σκόπια: Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι πολιτικές εξελίξεις

Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει να μην δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, μολονότι πληροί τις προϋποθέσεις που ο ίδιος είχε θέσει (παρουσίαση 61 υπογραφών βουλευτών), ενώ αύριο, Δευτέρα, λήγει η προθεσμία προκήρυξης από το Κοινοβούλιο δημοτικών εκλογών, το οποίο ωστόσο δεν έχει συγκληθεί σε σώμα- και είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να συγκληθ