Κεφτεδάκια με κριθαράκι στον φούρνο
Για τα κεφτεδάκια:
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
Υλικά Συνταγής
1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
3 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1 κομμάτι πράσο
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.σ πελτέ
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
1 πρέζα ζάχαρη
1 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
Ένα αλλιώτικο γιουβέτσι, μια διαφορετική και υγιεινή πρόταση σερβιρίσματος!
Υλικά Συνταγής
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 5 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
Θαλασσινά και ψάρια συνδυάζονται ιδανικά με τα αρώματα του ούζου, που αναδεικνύει διακριτικά την ιδιαίτερη γεύση τους. Σε αυτό το πιάτο θα συνταιριάξουμε μοναδικά το άρωμά του με καλαμαράκια και νόστιμο κριθαράκι.