Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ



Τη Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα - Ανοικτά τα θέματα πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου

Τη  Δευτέρα θα καταφτάσουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και την Τετάρτη θα αρχίσουν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής της Τρόικας.



«Ναι» της Αθήνας σε προνομοθέτηση μέτρων, επιστρέφουν οι θεσμοί

«Λευκός καπνός» φαίνεται πως βγήκε από την έκτακτη συνάντηση θεσμών-κυβέρνησης με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.



Χωρίς λευκό καπνό το Eurogroup για το ελληνικό χρέος

Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να καταλήξει σε μια συμφωνία έγκρισης επί της αρχής του πακέτου μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της, αλλά μοιάζουν να απέχουν πολύ από την ελάφρυνση χρέους για την οποία καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



Συνολική συμφωνία- πακέτο στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

Την πεποίθηση ότι με «σκληρή δουλειά», ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου θα μπορούσε να υπάρξει συνολική συμφωνία-πακέτο για την αξιολόγηση, τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και για το χρέος, εξέφρασαν σήμερα πηγές της ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες.



Έντονη φημολογία για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Θεσμούς

Έντονη φημολογία υπάρχει εδώ και λίγες ώρες στις Βρυξέλλες για επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στην σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Βρυξελλών (19:00 ώρα Ελλάδος).



«Ο Ντάισελμπλουμ μάς συμπεριφέρθηκε όπως οι διαιτητές στον Ολυμπιακό»

O Υπουργός Οικονομικών είναι γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ και πρόσφερε έναν επικό διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με όσα συνέβησαν στο Eurogroup.