Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΓΙΛΕΚΑ



Σχεδόν 1.000 προσαγωγές στη Γαλλία

Περισσότεροι από 950 άνθρωποι είχαν προσαχθεί σήμερα στη Γαλλία μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο περιθώριο του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» και 724 είχαν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.



Έφοδος αστυνομικών σε σχολεία στη Γαλλία

Συγκλονιστικές εικόνες κάνουν αυτή τη στιγμή το γύρο της Γαλλίας, εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό για τις μεθόδους του Ε.Μακρόν και εξηγεί και την ολική κατάρρευση του και την εντολή να βγει ο Στρατός στους δρόμους.

Αυτό που θα δείτε προέρχεται από το Λύκειο​ "Saint Exupery" στη Mantes.



H Γαλλική κυβέρνηση υποχωρεί- δεν θα υπάρξει αύξηση στον φόρo καυσίμων

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες .



Νέοι με λευκο ποινικό μητρώο οι πρώτοι κατηγορούμενοι απο τα "κίτρινα γιλέκα"

Είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, νέοι, χωρίς ποινικό μητρώο και προέρχονται απ' όλη τη Γαλλία: τα "κίτρινα γιλέκα" που οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αυτόφωρο, μετά τις ταραχές του Σαββάτου στο Παρίσι δεν ταιριάζουν –τουλάχιστον οι περισσότεροι– στο προφίλ του ταραξία ή του παραβάτη του νόμου.



Δακρυγόνα και κανόνια νερού στη διαδήλωση από τα «κίτρινα γιλέκα» στο Παρίσι

Η γαλλική αστυνομία στο Παρίσι έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων, αλλά και κανονιών νερού προκειμένου να διαλύσει συγκεντρωμένους διαδηλωτές στην γαλλική πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά και για τις οικονομικές πολιτικές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.