Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γέροντας Ιωσήφ



Πνευματική χαρά για την Ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ – ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

Ημέρα γεμάτη συγκινήσεις και πνευματική χαρά ήταν η χθεσινή καθώς δώδεκα έτη από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των λειψάνων του. Η ανακομιδή των λειψάνων του Γεροντα Ιωσήφ τελέσθηκε από την Βατοπαιδινη αδελφότητα και τον καθηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ.



Σε κλίμα συγκίνησης η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βατοπαιδινή Αδελφότητα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, τέλεσε την ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, πνευματικού γεννήτορος και ποδηγέτη της Αδελφότητος και νέου κτήτορος της Μονής, 12 έτη από την ημέρα της εις Κύριον εκδημίας του.

 

«Όρθιος, καθήμενος, βαδίζοντας δεν θα μένεις χωρίς την ευχή»

Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

 

Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτόν σου να λέγεις συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως.

Στην αρχή γρήγορα, να μην προφθάνει ο νους να σχηματίζει λογισμό μετεωρισμού. Να προσέχεις μόνο στα λόγια: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».



Η κοίμηση του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού

Ο γέροντας Εφραίμ περιγράφει την οσιακή κοίμηση του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή όπως την έζησε.

Η λήψη έγινε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής του Αγ. Αντωνίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2014 και αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος από την πλούσια περιγραφή των πνευματικών αγώνων του Γέροντα Εφραίμ



Εννέα χρόνια από την κοίμηση του “Γέροντα των δακρύων”

Εννέα χρόνια πέρασαν από την κοίμηση του αναβιωτή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Ιωσήφ και η αδελφότητα της Μονής την Παρασκευή 29/6/2018,τέλεσε σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνό του πνευματικού τους πατέρα, που με τις αρετές του, ενέπνεε μοναχούς, κληρικούς και κοσμικούς.