Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός



Η υπακοή έχει ταπείνωση και αγάπη, του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) μιλάει για τον πνευματικό αγώνα της υπακοής, η οποία περιέχει την ταπείνωση και την αγάπη και σώζει τον άνθρωπο από την φιλαυτία, αφού η θεία χάρη στηρίζει, αγιάζει και σώζει, χαρίζοντας στους αγίους την εμπειρία του ακτίστου φωτός της Μεταμορφώσεως ως πρόγευση του Παραδείσου.



Οι εντολές του Χριστού είναι παραδείγματα ζωής - Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009), μιλώντας για το τον πνευματικό αγώνα των Χριστιανών, τονίζει ότι οι εντολές του Χριστού είναι παραδείγματα ζωής για όλους τους αγωνιζόμενους πιστούς, οι οποίοι έχουν κληθεί με την μετάνοια, την άσκηση και την αγάπη να φθάσουν, με την συνέργεια της θείας χάριτος, από το κατ΄εικόνα στο καθ΄ομοίωσιν.

 



Παρουσίαση του τόμου «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)» στην Θεσσαλονίκη

Με την ευκαιρία της εκδόσεως του τόμου του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.



Η ζωή ενός μεγάλου πνευματικού πατέρα, μέσα από τα μάτια του πνευματικού του τέκνου, Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινού

Στις 19 Απριλίου στις 19.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιαστεί μια νέα  έκδοση της ΙΜΜ Βατοπαιδίου αφιερωμένη σε μια μεγάλη αγιορείτικη μορφή, σε έναν πνευματικό πατέρα, που με την στοργή του στον άνθρωπο και την αγάπη του στον Θεό άφησε την σφραγίδα του στο μοναχισμό και στην πορεία των πνευματικών του τέκνων.



Παρουσίαση του τόμου "ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ"

Με την ευκαιρία της εκδόσεως του τόμου του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009), η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει για την παρουσίαση της νέας αυτής εκδόσεως εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ.



Οι Άγιοι είναι οι αδελφοί μας, οι φίλοι μας

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) τονίζει την σημασία της μίμησης των Αγίων, οι οποίοι, με την έμπρακτη αποδοχή του θελήματος του Θεού στη ζωή τους, διδάσκουν όλους τους Χριστιανούς ότι η οδός που οδηγεί στον αγιασμό είναι η βίωση της αγάπης, της υπακοής, της ασκήσεως, της προσευχής.