Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

γερμανικες αποζημιώσεις



Γερμανικές αποζημιώσεις: Απόφαση – σταθμός από δικαστήριο! Κατάσχονται εισπράξεις των Ιταλικών σιδηροδρόμων

Μια απόφαση – σταθμό πήρε Ιταλικό Δικαστήριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, και συγκεκριμένα την αποζημίωση για την σφαγή του Διστόμου, όπου οι κάτοικοί του ζητούν μια μικρή δικαίωση για το έγκλημα κατά των προγόνων τους.



SZ: Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για την Ελλάδα

«Σε αντίθεση με την Πολωνία η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία», γράφει η Süddeutsche Zeitung επιγράφοντας άρθρο της «Χαιρετίσματα από τη Χάγη»: H Ελλάδα, της οποίας ο νέος πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στο ακόμα ανοιχτό ζήτημα των επανορθώσεων, ουδέποτε δήλωσε μεταπολεμικά ότι με την κατά καιρούς καταβολή αποζημιώ



"Μετωπική" Τσίπρα - Μητσοτάκη για γερμανικές αποζημιώσεις

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη συζήτηση του ψηφίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής.



Επαναφέρει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων η κυβέρνηση

Τις γερμανικές αποζημιώσεις επαναφέρει η κυβερνηση ενόψει εκλογων προγραμματίζοντας ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλης.



Ξανά στο προσκήνιο οι γερμανικές αποζημιώσεις

Η «ανάληψη των αναγκαίων και κατάλληλων πρωτοβουλιών» από την Ελληνική Δημοκρατία, που στόχο έχουν «τη σθεναρή και αποφασιστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», είναι το αντικείμενο των συναντήσεων και διαλόγου που θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με θεσμικούς εκπροσώπους της χώρας.



Προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις προανήγγειλε ο Π.Παυλόπουλος!

Θέμα νομικής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε διεθνή δικαστήρια έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του προς τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Kατά τα το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο τόνισε: