Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γέρ. Εφραίμ



Το φιλανθρωπικό έργο της Μονής Βατοπαιδίου ας βρει μιμητές

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει για μία ακόμη φορά θερμότατες ευχαριστίες προς την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους για τη δωρεά ενός τόνου κοτόπουλων προς τα Ιδρύματα και το Συσσίτιο της Μητροπόλεώς μας.



Ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου (συγκλονιστικό βίντεο )

Στον κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι οι μνήμες είναι πάντα νωπές. Σαν σήμερα οι ήρωες εκείνοι έγραψαν ιστορία.Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός με αφορμή την επίσκεψή  του στο Μεσολόγγι μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας. 

 

Δείτε την επιμνημόσυνη δέηση από το Γέροντα Εφραίμ στους ήρωες της Εξόδου του Μεσολογγίου.



Ο Γέρ. Εφραίμ στη Μητρόπολη Καλαμαριάς τη Δευτέρα 6/3

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 8μμ ο Γέροντας Εφραίμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και θα μιλήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς (Αγ. Νικολάου με Αδ. Κοραή, Αρετσού) κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.



Βράβευση του Γέρ. Εφραίμ από την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης

Σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησε τη κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης.



Γέρ. Εφραίμ: «Στην τήρηση των εντολών είναι κρυμμένος ο Χριστός»

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει στο πνευματικό κέντρο της Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Οσία Ξένη»-«Διακονία Αποφυλακίσεως Κρατουμένων».



Προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στους Πολύτεκνους

Οι πολύτεκνες οικογένειες της Βέροιας έζησαν γι άλλη μια φορά μοναδικές στιγμές στο Χώρο Γραμμάτων και Τεχνών της πόλης τους, αφού η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας βράβευσαν τους αριστούχους μαθητές αλλά και τους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια καθώς και τις πολύτεκνες μητέρες.