Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

γενοκτονία Ποντίων



Όλη η Ελλάδα θυμάται τη γενοκτονία των Ποντίων την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων η 19η Μαΐου και την ώρα που οι Έλληνες, σύσσωμοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, θυμούνται τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει προκλητική ανακοίνωση στην οποία μιλά για φρικαλεότητες από πλευράς της Ελλάδας, που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Η Γενοκτονία που δεν τιμωρήθηκε, επαναλαμβάνεται» – Οι πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και η αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων

Για τη σημερινή επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, μιλά στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τη Ναταλία Δανδόλου ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.



Αρχιεπ. Μακάριος: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τίποτα»

«Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τίποτα», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, σε μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.



Παυλόπουλος για τη γενοκτονία των Ποντίων: Οι θύτες να εκφράσουν μιαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη

Στην υποχρέωση των θυτών «να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.



Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα - Με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα - Καρέ καρέ η επίθεση

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε το βράδυ, για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δέχτηκε νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, επίθεση από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντ



Τσίπρας: Σήμερα θυμόμαστε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας

Για μια από τις πλέον μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Τwitter, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.