Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

γεφυρι



Γεφύρι 360 ετών κινδυνεύει να γκρεμιστεί

Ενα διατηρητέο μνημείο της Ελλάδας, που στολίζει την Ευρυτανία επί 360 χρόνια, κινδυνεύει να γκρεμιστεί. Είναι το περίφημο Γεφύρι του Μανώλη, που συνδέει τις όχθες του ποταμού Αγραφιώτη, έχοντας προσελκύσει τον διεθνή θαυμασμό για την ιδιαίτερη ομορφιά του.


Το πιο ξακουστό γεφύρι της Ελλάδας κατέρρευσε

To Θεογέφυρο, ένα από τα γνωστότερα μνημεία της φύσης της Ηπείρου, κατέρρευσε. 

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν το πεσμένο γεφύρι και αμέσως ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την κατάρρευσή του. Ως βασική αιτία θεωρείται το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων των... 



Γεφύρι καταπλάκωσε 6 παιδιά

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από την υποχώρηση γεφυριού στην Κάτω Αχαΐα, παρόλο που πλάκωσε έξι παιδιά τα οποία έπαιζαν σε εκείνο το σημείο.

Τα παιδιά παρέμειναν κάτω από τα χαλάσματα όταν ο πατέρας του ενός παιδιού αντιλήφθηκε τις φωνές τους κι έτρεξε να τα απεγκλωβίσει.

 



Το τοξωτό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τον διπλό καταρράκτη

Χτισμένη στα 730 μέτρα, στην κοιλάδα του Πορταϊκού, στα Τρίκαλα, η Παλαιοκαρυά «κρύβεται» σε μια χαράδρα εκπληκτικής ομορφιάς, με το τοπίο, άγριο και συνάμα εντυπωσιακό, να συναρπάζει τον επισκέπτη.

Είναι ο μικρός ποταμός Παλαιοκαρίτης που διαρρέει την χαράδρα- η οποία ονομάζεται και Γκρόπα- ξεκινώντας από το βουνό Γκρόπα και καταλήγοντας στον Πορταϊκό.



Ξεκίνησαν οι εργασίες για την στερέωση του ιστορικού γεφυριού της Άρτας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την στερέωση του ιστορικού γεφυριού της Άρτας. Ένα μνημείο πολιτισμού και αρχιτεκτονικής. Σύμβολο για την Ήπειρο που χρειάστηκε η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα για να χτιστεί, σήμερα έχει αφεθεί στα χέρια των πλέον ειδικών.