Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

γατες



Στη φυλακή ο 33χρονος που βασάνιζε και σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Συνολικά οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή και 200.000 ευρώ πρόστιμο είναι η ποινή του δράστη του Βοτανικού που σκότωσε δύο γάτες.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2023 έγινε αντιληπτός και η απεχθής δράση του καταγράφηκε σε κάμερα. Εντός του παραπήγματος που έμενε, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες.



Κατοικίδια: Ποια γιορτινά φαγητά είναι επικίνδυνα γι’ αυτά και τι να κάνετε για να τα προστατεύσετε

Οι γιορτές είναι συνώνυμες με τις λιχουδιές και τα κατοικίδια μετά χαράς συμμετέχουν στην… κραιπάλη. Ωστόσο μερικά τρόφιμα είναι εντελώς ακατάλληλα γι’ αυτά, προειδοποιεί μία Αμερικανίδα ειδικός.



Θεσσαλονίκη: Μια ...γάτα υπεύθυνη για τους ψύλλους στο ΑΠΘ

Έντονη ανησυχία για την υγιεινή στους χώρους διδασκαλίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επικράτησε ύστερα από την ...επιδρομή  ψύλλων στο κτήριο του Χημείου. Πλέον, πάντως, οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον  ψύλλοι στους χώρους του κτηρίου. Το ζήτημα είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και σχολίων.



Γιατί οι γάτες φοβούνται τα... αγγούρια;

Η γάτα φοβάται τα αγγούρια; Σίγουρα θα έχεις δει κι εσύ ένα τέτοιο βιντεάκι στο YouTube με μια γάτα κι ένα… αγγούρι και φυσικά την επική της αντίδραση.



Ετοιμάζεται εμβόλιο για την αλλεργία στις γάτες

Ρώσοι ανοσολόγοι και αλλεργιολόγοι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης εργάζονται για την δημιουργία εμβολίου για την αλλεργία στις γάτες.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στους δημοσιογράφους ο πρύτανης του Πρώτου Κρατικού Πανεπιστημίου Ιατρικής της Μόσχας ονόματι Ι. Σέτσενοφ, Πιότρ Γκλιμπάτσκο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Θερμοπληξία προ των πυλών σε σκύλους και γάτες - Tι να προσέξετε

Το καλοκαίρι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τα κατοικίδια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Μάθετε μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που το ζωάκι σας δεν νιώθει καλά και αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις:

-Θα πρέπει να ρίξετε τη θερμοκρασία του ζώου χρησιμοποιώντας χλιαρό/δροσερό νερό.