Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

γαστρεντερίτιδα



Λαμία: «Έσβησε» ξαφνικά 8χρονο αγοράκι – Είχε διακομιστεί στο «Παίδων» με συμπτώματα ίωσης και γαστρεντερίτιδας

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λαμίας, η τραγική είδηση του θανάτου ενός 8χρονου που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης (7/2).

Ο μικρός είχε παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης και γαστρεντερίτιδας και κατέφυγε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.



Ξεπέρασαν τα 400 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά

Περισσότερα από 400 κρούσματα ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έχουν μεταβεί στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σύμφωνα με τα νεωτέρα διαθέσιμα έως τώρα δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ανακοινώνει πως τις τελευταίες ώρες το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση.



400 περιστατικά γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά: Φόβος ΚΕΕΛΠΝΟ για επιδημία

Κρίσιμα τα τελευταία 24ώρα για το Άργος Ορεστικό που έστειλε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, περισσότερους από 400 ανθρώπους. Το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.



«Σαρώνει» μέσα στις γιορτές η γαστρεντερίτιδα

Δυνατό κύμα ιογενούς γαστρεντερίτιδας «σαρώνει» τη χώρα μας, εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

 



Γαστρεντερίτιδα: Τι να κάνετε για να σας περάσει

Η γαστρεντερίτιδα χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: την ιογενή και την βακτηριακή. Το πιο κοινό πρόβλημα που προκαλεί γενικά ως ασθένεια είναι η αφυδάτωση. Αυτό θα συμβεί αν δεν πίνετε αρκετά υγρά για να αντικαταστήσετε αυτά που χάνετε μέσω εμετού και διάρροιας. Η αφυδάτωση είναι πιο συχνή σε βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.



Σωστή αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας για ενήλικες και για παιδιά

Γαστρεντερίτιδα είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου του εντέρου που προκαλείται από ιό, βακτήρια ή παράσιτα.

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα πολύ κοινή ασθένεια. Η αιτία είναι συχνά μια λοίμωξη από νοροϊό (norovirus). Λίγο πιο σπάνια είναι η βακτηριακή γαστρεντερίτιδα.

Γενικά