Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Γάλλοι

 

Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία: Από τον Ντε Γκωλ στον Μακρόν - Μία αναδρομή στα τελευταία 54 χρόνια

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας. Μία από τις πολλές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 54 χρόνια στην Ελλάδα.  



Επιχείρηση διάσωσης στην Κρήτη: Γάλλοι χάθηκαν κάνοντας πεζοπορία

Μεγάλη επιχείρηση έστησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά εδώ και λίγη ώρα καθώς αναζητείται ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών, στην περιοχή, μεταξύ Ελαφονησίου και Παλαιόχωρας. 

Οι δύο τουρίστες κάλεσαν τον διεθνή αριθμό 112, ενημερώνοντας ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους κατά τη διάρκεια πεζοπορίας



Ερχονται τον Σεπτέμβριο Αμερικανοί και Γάλλοι για τα πετρέλαια της Κρήτης

Η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως ένα σοβαρό επενδυτικό success story και αυτό μπορεί να έρθει από τον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα από ένα πολυσυζητημένο όσο και εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα: τις έρευνες για πετρέλαια.



Οι Γάλλοι δεν θέλουν για Πρώτη Κυρία την Μπριζίτ Μακρόν

Το κείμενο «κατά της θέσπισης θέσης πρώτης Κυρίας για την Μπριζίτ Μακρόν», που κυκλοφορεί εδώ και δύο εβδομάδες στο Ιντερνετ, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 190.000 υπογραφές και έχει ως στόχο να βάλει φραγμό στα σχέδια του προέδρου της Γαλλίας.



Οι Γάλλοι διέγραψαν ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο από τον χάρτη της ΕΕ στα σχολικά τους εγχειρίδια

Οι γάλλοι μαθητές διδάσκονται ότι η ΕΕ έχει μόνο 27 κράτη μέλη, γράφει ο σημερινός Independent, επισημαίνοντας πως η Βρετανία έχει ήδη αφαιρεθεί από τους χάρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο γαλλικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο Petit Guide Aedis.