Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

γαλακτοκομικά



φούσκωμα: Τι να αποφεύγετε για να το μειώσετε

Αν νιώθετε συχνά φούσκωμα, το πιθανότερο είναι ότι η διατροφή σας έχει να κάνει με αυτό.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, μην θεωρείτε λοιπόν ότι όλες οι τροφές που θα δείτε στην παρακάτω λίστα, είναι ένοχες και πρέπει να τις αποκλείσετε από τη διατροφή σας.



Τα γαλακτοκομικά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνιση καρκίνου του προστάτη

Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί και το γάλα, συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Of the American Osteopathic Association».



Τα πιο υγιεινά τυριά

Παρά τις θερμίδες και τα λιπαρά του, δεν μπορούμε να βγάλουμε το τυρί από τη ζωή μας και δικαίως, καθώς είναι πεντανόστιμο και ταιριάζει σε κάθε πιάτο, από μια μακαρονάδα μέχρι μια σαλάτα, ή «στέκεται» ακόμη και μόνο του ως σνακ.

Σε μεγάλες ποσότητες το τυρί θεωρείται παχυντικό και όχι ιδιαίτερα υγιεινό, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να το στερείστε.



Μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D για το 8% του ελληνικού πληθυσμού

Χαμηλή κατανάλωση ασβεστίου και ανεπάρκεια βιταμίνης D για έναν στους δύο Έλληνες διαπιστώνουν δύο ελληνικές μελέτες που εκπονήθηκαν από το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος, του ΚΑΤ (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με τη στήριξη του Συλλόγου Ασθενών Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ».



Έστειλε 20 τόνους γαλακτοκομικά στη Ρουμανία και ακόμη περιμένει τα χρήματα

Θύμα απάτης έπεσε επιχειρηματίας από την Πάτρα, ο οποίος έστειλε 20 τόνους γαλακτοκομικά προϊόντα στη Ρουμανία.



Ελληνικό σήμα μόνο σε γαλακτοκομικά που χρησιμοποιούν εγχώρια πρώτη ύλη

Το σήμα της ελληνικής σημαίας θα μπαίνει μόνο στα προϊόντα, των οποίων το γάλα καθώς και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά συστατικά έχουν ελληνική προέλευση, αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.