Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

g7



G7: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τα σύνορα Γαλλίας – Ισπανίας

Ένα πολύχρωμο πλήθος συγκεντρώθηκε στη γαλλική μεθόριο με την Ισπανία, μερικά χιλιόμετρα από το Μπίαριτς, όπου φιλοξενείται το G7, η Σύνοδος των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του Πλανήτη.



Επιστροφή της Ρωσίας στη G7 ζητάει ο Τραμπ, τι απαντάει το Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα έπρεπε να συμμετέχει στη συνάντηση της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, καθώς ετοιμαζόταν να πάρει το αεροπλάνο για τον Καναδά προκειμένου να συμμετάσχει στην τριήμερη διάσκεψη.



Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα στο μενού του G7

Οι υπουργοί θα εξετάσουν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο, τη Συρία, τη Μέση Ανατολή και τη Βενεζουέλα.

Οι συνομιλίες αυτές, που θα ολοκληρωθούν σήμερα Δευτέρα το βράδυ, έχουν επίσης ως στόχο να προετοιμαστεί η σύνοδος κορυφής των ηγετών της G7 που είναι προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιουνίου στο Κεμπέκ.



Συνάντηση υπουργών Εσωτερικών της G7: Ασφάλεια και Διαδίκτυο τα βασικά θέματα

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ομάδας των 7, (G7) θα συναντηθούν σήμερα  και αύριο στο ιταλικό νησί Ίσκια για να συζητήσουν την απειλή που αποτελούν για τις χώρες τους οι ξένοι μαχητές, ενω επίσης  θα συζητηθεί η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» στο Διαδίκτυο, παρουσία εκπροσώπων των εταιρειών Google, Facebook, Twitter και Microsoft.



Επεισόδια στην Ιταλία εν όψει G7

Τρεις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, στα πλαίσια διαδηλώσεων κατά της υπουργικής συνόδου των G7 αφιερωμένης στην εργασία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη.



Μέρκελ και Σουλτς υπέρ μιας ισχυρότερης Ευρώπης μετά το G7

«H Eυρώπη είναι η απάντηση. Μια στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα επίπεδα, είναι η απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Kόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, σχολιάζοντας την αποτυχημένη συνάντηση των G7 στην Ταορμίνα.