Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

φυτο



«Θαυματουργό»: Το αντικαρκινικό φυτό που φυτρώνει στην Ελλάδα

Άλλοι το λένε σαφράν, άλλοι κρόκο. Όπως και να το πεις αυτό το θαυματουργό φυτό που φυτρώνει με ευκολία στην ελληνική γη είναι ένα υπερόπλο που έχουμε στα χέρια μας για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.



Κουνούπια: Αυτό είναι το φυτό που τα απωθεί – Δείτε τι κάνει

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στην φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια.
Πρόκειται για το πολύ κοινό Sweetgrass, ένα φυτό που απωθεί, όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά παραδοσιακά χρησιμοποιείται από κάποιους ιθαγενείς Αμερικανούς για να κρατάει μακρυά κάθε είδους έντομο.



Μικρομέρια: Το αγριολούλουδο που φυτρώνει μόνο στην Ακρόπολη και πουθενά αλλού στον κόσμο

Στον λόφο της Ακρόπολης, στον μεγαλοπρεπή Παρθενώνα, υπάρχει άλλο ένα μικρότερο θαύμα που γέννησε η φύση και το φυλά καλά κρυμμένο από τα βλέμματα των τουριστών. Ένα μικρό φυτό που δεν ξεπερνά τα 20 εκατοστά, βγάζει ροζ άνθη από το Μάιο έως τον Ιούνιο και δε μπορείς να το βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Συλλέχθηκε στις 30 Αυγούστου του 1906 από τους Γάλλους βοτανολόγους René C.J.E.



Κουνούπια: Αυτό είναι το φυτό που τα απωθεί

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που...είναι υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στην φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια.



ΕΛ.ΑΣ. Σύλληψη δύο Αλβανών - Έμπαιναν παράνομα στην Ελλάδα και μάζευαν πανάκριβο φαρμακευτικό φυτό

Δύο άνδρες συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, καθώς έμπαιναν παράνομα στην ελληνική μεθόριο, σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, για να μαζέψουν γνωστό φαρμακευτικό φυτό, που πωλείται μέχρι και 50.000 ευρώ το κιλό.



Φυτά που αναπτύσσονται στους 72 βαθμούς Κελσίου βρέθηκαν σε ηφαίστειο

Στην Ηφαιστειακή Ζώνη του Τούπο στη Νέα Ζηλανδία, κάποια φυτά το προτιμούν καυτό: βρύα και άλλα «πρωτόγονα» είδη ριζώνουν σε τοξικά χώματα που βράζουν στους 72 βαθμούς Κελσίου.