Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

φυσικη



Πανελλήνιες 2019: Δριμεία κριτική για τα ζόρικα θέματα σε Χημεία - Φυσική

Ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή δύσκολων θεμάτων στην Χημεία και την Φυσική, τα οποία προβλημάτισαν τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.



Σπιτική και φυσική βαφή ρούχων με φρούτα και λαχανικά

Τα παλαιότερα χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα λουλούδια για να αλλάζουν το χρώμα στα ρούχα τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς με ελάχιστα και οικονομικά υλικά.

Πάρτε τα λαχανικά σας που κοντεύουν να χαλάσουν (πχ. σπανάκι ή παντζάρια) καθώς και φλούδες από φρούτα (πορτοκάλια, λεμόνια) και πιάστε δουλειά.



Η «πρωτιά» των φετινών Νόμπελ Φυσικής έπειτα από 55 χρόνια

Η Καναδή Ντόνα Στρίκλαντ, που μοιράζεται φέτος το Νόμπελ Φυσικής μαζί με τον Γάλλο Ζεράρ Μουρού και τον Αμερικανό Άρθουρ Άσκιν είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία απονέμεται το συγκεκριμένο βραβείο έπειτα από 55 χρόνια- και μόλις η τρίτη στην ιστορία των Νόμπελ.

 



Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης του μεγάλου επιταχυντή του CERN

Τα έργα για την αναβάθμιση του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων (LHC) άρχισαν την Παρασκευή στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Πυρηνικών Ερευνών (CERN).



Σφαγή στη Φυσική: Τα θέματα των Πανελληνίων που θα καταστρέψουν τους υποψήφιους

Εκδικητικά φαίνεται να λειτουργεί φέτος η επιτροπή των Πανελληνίων απέναντι στους μαθητές που μετά τις παγίδες στα Μαθηματικά προχώρησε σε ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα των μαθητών.

Τα θέματα της Φυσικής που έπεσαν στις Πανελλήνιες για φέτος, χρειάζονται καταρχήν αρκετή ώρα ώστε να κατανοήσει κανείς το ζητούμενό τους.



Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία τον Στίβεν Χόκινγκ

Χιλιάδες απλοί πολίτες από όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη, συνόδεψαν τον μεγαλύτερο επιστήμονα της εποχής μας, Στίβεν Χόκινγκ, στην τελευταία του κατοικία, δίνοντας το «παρών» στην κηδεία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16:00 ώρα Ελλάδος, στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία.