Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φύλακας Άγγελός



Πολεμική Αεροπορία: «Από μηχανής θεός» για 13 ασθενείς τις μέρες των γιορτών

Δεκατρείς ασθενείς, ανάμεσα τους 7 παιδιά, μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κυρίως σε νοσοκομεία της Αθήνας από νησιά του Αιγαίου, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη τις τελευταιες 5 γιορτινές ημέρες περιλαμβανομένων της παραμονής του νέου έτους και της Πρωτοχρονιάς.

Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν 18,1 ώρες πτήσης στη διάρκεια επτά αποστολών.



Ξάνθη: Σκύλος έσωσε από τον θάνατο γυναίκα με ειδικές ανάγκες

Φύλακας άγγελος έγινε για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες ο σκύλος της, αφού με τα γαβγίσματά του την ξύπνησε έγκαιρα, πριν προλάβουν να την κάψουν ζωντανή οι φλόγες που είχαν τυλίξει το σπίτι της στην Ξάνθη, ανήμερα το Πάσχα!



«Ο Χριστός μάς στέλνει τους αναγκεμένους»

Ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη είναι η περίπτωση του Γιώργη, ενός σχεδόν ολοκληρωτικά τυφλού, όπως τη διηγούνται τα εγγόνια του παπά Γιάννη, τα οποία ζουν σήμερα.



Ο δάσκαλος χωρίς δάχτυλα, φύλακας άγγελος ενός «σχολείου-φάντασμα»

Να διδάσκεις 27χρόνια μόνος σου σε ένα μικρό απομακρυσμένο σχολείο, για οποιονδήποτε άνθρωπο θα ήταν μία δύσκολη αποστολή, πόσο μάλλον για κάποιον που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα.



Ο Φύλακας Άγγελος

Είπε ο αββάς Μακάριος, ότι όταν ήλθα στην Κωνσταντινούπολι μου γεννήθηκε η επιθυμία να την γνωρί­σω. Και περπατώντας σε κάποια γειτονιά, και η συνείδησίς μου βεβαιώνει την αλήθεια για όσα λέγω, βλέπω με τα νοητά μάτια, τα οποία μου δώρησε ο Κύριος για να κατανοώ τα θαυμάσιά του, βλέπω κάποιον άνθρωπο, σαν να ήταν ευνούχος και να στέκεται έξω από πορνικό καταγώγιο.



Πότε δίνει ο Θεός στον άνθρωπο τον Φύλακα Άγγελό του; Όλοι δέχονται Φύλακα Άγγελο;

-Πότε δίνει ο Θεός στον άνθρωπο τον φύλακα-Άγγελο του;

-Κατά τήν Ιερά Παράδοσι τής Εκκλησίας τοΰ Χριστοΰ, ό φύλαξ άγγελος δίνεται στόν άνθρωπο στό «Αγιο Βάπτισμά του».