Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

φτωχοί



Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσα χρόνια ζούνε οι πλούσιοι και πόσα οι φτωχοί

Οι φτωχότερες κοινωνικές ομάδες πεθαίνουν σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα σε σχέση με τις πλουσιότερες, όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα, κάτι που προκαλεί ανησυχία για το γεγονός ότι οι περικοπές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και η αύξηση στο κόστος διαβίωσης θέτουν τους πιο ευάλωτους «μακριά από τα συλλογικά οφέλη», αναφέρει δημοσίευμα της Independent.



Ο Ρομπέν των τραπεζών: Έκλεβε πλούσιους πελάτες για να βοηθήσει τους φτωχότερους

Όταν ο εμβληματικός Πορτογάλος συγγραφέας, Φερνάντο Πεσόα, έγραφε τον “Αναρχικό Τραπεζίτη”, ένα οξύμωρο για τα πραγματικά δεδομένα, είναι βέβαιο ότι δεν οραματιζόταν πως στην Ιταλία του 21ου αιώνα, ο ήρωάς του έμελλε να ενσαρκωθεί στο πρόσωπο ενός υπαρκτού τραπεζίτη.



Οι φτωχοί κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια

Οι φτωχότεροι είναι πιθανότερο να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με τους ευκατάστατους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.



Περίσσευμα ανθρωπιάς στη Νέα Μάκρη: Ψητοπωλείο δίνει σουβλάκι και νερό σε απόρους

Γιατί στον κόσμο που ζούμε ακόμα υπάρχουν άνθρωποι να μας θυμίζουν πως ο διπλανός μας μπορεί να χρειάζεται την βοήθεια μας... όταν του την προσφέρουμε γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι...

Μια ταμπέλα έξω από ένα ψητοπωλείο στη Νέα Μάκρη έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.



Spiegel: Η Ελλάδα προτίθεται να δώσει δώρα στους φτωχότερους

Στη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους ενός δισ. ευρώ που εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα προτίθεται να δώσει δώρα στους φτωχότερους».



Η ψησταριά της... ανθρωπιάς βρίσκεται στη Νέα Μάκρη! (Φωτό)

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο λαός… στην προκειμένη περίπτωση ένα σημείωμα έξω από σουβλατζίδικο στην Νέα Μάκρη στην Ελλάδα.

Ο ιδιοκτήτης του κατάφερε να συγκινήσει αρκετούς στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι κάποια πράγματα όπως η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια είναι στοιχεία που δεν αγοράζονται.