Σπιτικό παγωτό σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
160 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και λιωμένη σε μπεν μαρί
100 γρ. κακάο (σκόνη)
320 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια ,κανέλας
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
160 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και λιωμένη σε μπεν μαρί
100 γρ. κακάο (σκόνη)
320 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια ,κανέλας
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Η πανακακότα είναι ελαφριά, δροσερή και κατάλληλη για μετά το μεσημεριανό. Σήμερα θα τη φτιάξουμε με φράουλα!
Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος
320 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
90 γρ. ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για το σιρόπι φράουλα
Η πανακακότα είναι ελαφριά και δροσερή και σήμερα, θα τη συνδυάσεις με σιρόπι από φρέσκιες φράουλες που είναι η εποχή τους.
Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος
320 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
90 γρ. ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για το σιρόπι φράουλα
Από το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαρτίου σε δέκα σημεία της Αττικής οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται αυτόματα μηχανήματα φρέσκο παστεριωμένο γάλα του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα στην τιμή του 1 ευρώ ή του 1,10 ευρώ το λίτρο.