Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

φραση



Πώς βγήκε η έκφραση είναι «από τζάκι»

Στη διάρκεια της ιστορίας οι κατά καιρούς διοικήσεις βρίσκουν διάφορους δίκαιους και άδικους φόρους να επιβάλλουν στους πολίτες ώστε να γεμίσουν τα συνήθως άδεια κρατικά ταμεία.

Εκτός από το εισόδημα συχνά καταφεύγουν στην επιβολή τεκμαρτών φόρων, δηλαδή φόρων με βάση κάποια αντικειμενικά προκαθορισμένα κριτήρια, για τον πλούτο που διαθέτει κάποιος.



Απίστευτη ατάκα Τσίπρα: Οι πολίτες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν για τα πάντα στα νοσοκομεία!

Μία φράση που χρήζει περαιτέρω εξήγησης, ξεστόμισε ο πρωθυπουργός κατά την βόλτα που έκανε στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών επισκέψεων που κάνει σε όλα τα υπουργεία.  

του Σταύρου Ζαγκανά



Πώς προέκυψε η φράση, "Σιγά τον πολυέλαιο";

Εκφράσεις και φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά. Γνωρίζουμε το πώς να τις χρησιμοποιούμε, αγνοούμε, όμως, την ιστορία τους και πώς προέκυψαν.



Και κερατάς και δαρμένος! Η φράση διατυπώθηκε για αυτήν την ιστορία! (Βίντεο)

Μια γυναίκα είχε βάσιμες υποψίες πως ο σύζυγος της την απατούσε με την υπηρέτρια τους, για αυτό και αποφάσισε λοιπόν, να τους τσακώσει εν ώρα δράσης.

Αντί όμως να βάλει τις φωνές ή να αρχίσει να τους πετάει πράγματα, κατέγραψε την στιγμή στο κινητό της και έπειτα το μοιράστηκε με τους χρήστες του διαδικτύου, αναρτώντας το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ξέρετε πως βγήκε η φράση κουρεμένο γίδι;

Τι σημαίνει και πως βγήκε η φράση "κουρεμένο γίδι"; Πολλές φορές συνηθίζουμε να αποκαλούμε κοροϊδευτικά κάποιον που δεν είναι καλά κουρεμένος, λέγοντας του "Σαν κουρεμένο γίδι είσαι".

Οι Βυζαντινοί, όταν είχαν πένθος, έκοβαν τα μαλλιά τους, αλλά επίσης τα έκοβαν και για να τιμωρήσουν κάποιον που έκανε μια άδικη πράξη.



Πώς βγήκε η φράση "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία το Σεπτέμβριο, συνοδεύεται με τη φράση «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»!

Στην πραγματικότητα η φράση αυτή ξεκίνησε ως ναυτικό πρόσταγμα που δινόταν την ώρα του κινδύνου.