Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

φωτιά στο Μάτι



Μάτι: Σε ένα μήνα θα έχει καθαριστεί το οικόπεδο με τους τόνους καμμένων υλικών

Περίπου ένας μήνας θα χρειαστεί για να καθαρίσει το οικόπεδο στη Μάτι από τα χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που έχουν απορριφθεί εκεί, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που εποπτεύει τον καθαρισμό.



Φωτιά στο Μάτι: Αμίαντο, μέταλλα και οργανικά προϊόντα καύσης εντόπισε μελέτη του ΑΠΘ

Την πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα εκτίμησης κινδύνου, ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής,παρουσιάζει σήμερα στους υπεύθυνους φορείς και αύριο τους κατοίκους της περιοχής ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και του ερευνητικού κέντρου HERACLESγια το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Κέντρου Διεπιστη


Έτσι ήταν ο καιρός στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018!

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr παρουσιάζει τις καινοτόμες υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν για την παρακολούθηση και πρόγνωση εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας.



Το δάκρυ του γιατρού για το Μάτι: Για μας δεν ήταν μια στραβή στη βάρδια, ξέραμε από νωρίς για τους νεκρούς

Τις δραματικές στιγμές που έζησε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου όταν πήγε στο κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης για να βοηθήσει περιέγραψε ο γιατρός Νίκος Κουδούνης χωρίς, παράλληλα, να κρύβει την οργή τους για τους «ανίκανους που δεν πρέπει να υπάρχουν».



Τα πέντε άμεσα μέτρα για να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές στο Μάτι που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Πέντε άμεσα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές στο Μάτι από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Κικίλιας από τον ΕΟΠΥΥ: Οι εγκαυματίες από το Μάτι θα παίρνουν δωρεάν τα υλικά που χρειάζονται

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προκάλεσαν οι καταγγελίες των εγκαυματιών από το Μάτι, ότι δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.