Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

φορου



Ποιοι δικαιούνται επιστροφές χρημάτων από τον ΕΦΚΑ. Τι θα γίνει σε περίπτωση οφειλών

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας σύγκρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δύο τελευταίων ετών άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή ποσών από τον ΕΦΚΑ.

Μάλιστα, η διαδικασία πίστωσης των ποσών που αναλογούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έχει αρχίσει, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr



Πότε θα πάρουν την επιστροφή φόρου οι 270.000 δικαιούχοι

Εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω τραπεζών για 269.459 δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2017, με συνολικό ποσό επιστροφής 80.927.040,08 ευρώ.



«Kλείδωσαν» τα ΑΦΜ όσων έχουν χρέη και δεν μπορούν να πάρουν την επιστροφή φόρου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες φορολογούμενους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκαν την Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.



Οι δήμοι μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου - Εκατοντάδες οι κατασχέσεις

«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι». Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες φορολογουμένους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν την Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.



Προσοχή: Οι έξι παγίδες φόρου για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους

Έξι εξαιρετικά ύπουλες παγίδες υπερφορολόγησης πρέπει να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην φορολογία εισοδήματος.



Παγίδα με τον ΕΝΦΙΑ και τις επιστροφές φόρου

Χωρίς αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου με ΕΝΦΙΑ έμειναν χιλιάδες φορολογούμενοι.

Κύκλοι της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι μετά τους μαζικούς συμψηφισμούς που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι επόμενοι συμψηφισμοί αναμένεται να γίνουν εντός του Οκτωβρίου.