Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

φορων



Ο ΕΝΦΙΑ εξανεμίζει τις επιστροφές φόρων σε 600.000 φορολογούμενους

Τους αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που εκκρεμούν προς πληρωμή από πέρυσι και φέτος, με τα ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τα οποία οφείλουν να καταβάλουν στο Δημόσιο οι δικαιούχοι των επιστροφών, ξεκίνησε από αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).



Ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet οι πληρωμές των φόρων

Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν απευθείας μέσω του Taxisnet, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με τη χρεωστική ή την πιστωτική τους κάρτα.



Πώς θα γίνει η αυτόματη επιστροφή φόρων έως 10.000 ευρώ

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει νέο πλαίσιο στο οποίο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ θα επιστρέφονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ.



Λ. Οίκος: Η μεγαλύτερη μείωση φόρων στην αμερικανική ιστορία

Το σχέδιό του για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από το 35%, παρουσίασε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση φόρων στην αμερικανική ιστορία, για επιχειρήσεις και ιδιώτες.



Εξόφληση φόρων με εκχώρηση ακινήτου. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Ανάχωμα στο ολοένα διογκούμενο κύμα αποποίησης κληρονομιών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με ρύθμιση που θα προβλέπει ότι η εξόφληση του φόρου κληρονομιάς από φορολογουμένους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα γίνεται με εκχώρηση του ακινήτου στο Δημόσιο.



Χαράτσι από 300 ως 600 ευρώ η επιβάρυνση με βάση τα σενάρια για το αφορολόγητο

Η Τρόικα επιστρέφει και μαζί έρχεται και το πακέτο των νέων μέτρων. Στα νέα μέτρα θα είναι και η μείωση του αφρολόγητου που απαιτούν να γίνει  εδώ και τώρα.

Οι δανειστές πιέζουν και για  άλλα παράλληλα μέτρα, όπως κατάργηση των φοροαπαλλαγών.