Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φορολογικό νομοσχέδιο



Εγκρίθηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και την Ελληνική Λύση, ενώ κατά της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

 

Δείτε live την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο

Πρεμιέρα με το δεξί στη νομοθέτηση της κυβέρνησης, με την Ολομέλεια να ψηφίζει σήμερα τις μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ για τη χαμηλή και μεσαία τάξη καθώς και την ανάσα ζωής για χιλιάδες επιχειρήσεις με τις 120 δόσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.



Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τις αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις, έπειτα από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.



Βουλή: Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πρώτο είναι το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη (24.7.2019). Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την κανονική διαδικασία.



ΗΠΑ: Σκόνταψε η έγκριση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Ένα διαδικαστικό κώλυμα που ανακάλυψαν την τελευταία στιγμή οι δημοκρατικοί στη Γερουσία, είχε ως αποτέλεσμα να υποβάλουν ένσταση και να ζητήσουν την επανάληψη της ψηφοφορίας της Βουλής των Αντιπροσώπων επί του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ.