Σάββατο 21 Μαΐου 2022 -

φορολογική δήλωσηΠοιοι θα μπορούν να προσκομίσουν αποδείξεις στις φορολογικές τους δηλώσεις

Για να μπορέσουν να λάβουν έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ πρέπει το 2018 να μάζεψαν χάρτινες αποδείξεις για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους.Ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων - Ποιους συμφέρει το «διαζύγιο»

Το 2019 φέρνει το δικαίωμα για χωριστές φορολογικές των συζύγων. Τα πρόστιμα για όσους δεν έκαναν φορολογική δήλωση

Έπεσε η αυλαία για τις φορολογικές δηλώσεις 2018. Όσοι δεν έκαναν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος είναι τα εξής:

- 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία.Πως θα δηλώσετε τα ενοίκια για κατοικία ή για παιδιά που σπουδάζουν στην φορολογική σας δήλωση

Μπορεί οι φορολογικές να έχουν αρχίσει και να υπάρχουν πολλές που έχουν γίνει, με τα...περισσότερα να είναι μηδενικά ή με επιστροφή φόρου, ωστόσο πολλοί είναι οι πολίτες που δεν έχουν κάνει ακόμα τις δηλώσεις τους.

Τι πρέπει να προσέξετε στην δήλωση από ενοίκια κατοικίας ή για τα παιδιά σας που σπουδάζουνΠώς θα συμπληρωθούν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε οδηγό με 22 ερωτήσεις- απαντήσεις για τη συμπλήρωση των εντύπων Ε2 και Ε3 της φορολογικής δήλωσης.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν είναι οι ακόλουθες:Κόβεται το οικογενειακό επίδομα σε όσους δεν κάνουν δήλωση έως 20 Ιουνίου

Φορολογικοί λόγοι βρίσκονται πίσω από τη μετάθεση της ημερομηνίας καταβολής της β΄ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων σε 727.265 δικαιούχους κατά ένα μήνα.