Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

ford



Ford: Εξετάζει την περικοπή του 10% των θέσεων εργασίας

Σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες θα επηρεάσουν ακόμη και το 10% των εργαζομένων, σχεδιάζει η Ford Motor Co., στο πλαίσιο της προσπάθειας τόνωσης της εταιρικής κερδοφορίας.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί 200.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, στοχεύει στην εξοικονόμηση δαπανών, ύψους 3 δισ. δολαρίων, για το 2017.



ΗΠΑ: Η Ford «παγώνει» την κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό

«Πάγο» στα σχέδια κατασκευής ενός νέου εργοστασίου -κόστους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων- στο Μεξικό βάζει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι τελικών θα επενδύσει σε μία από τις μονάδες της στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, για να κατασκευάσει αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα.



Η πρώτη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Ήδη μετράει μία νίκη ο Ντόναλντ Τραμπ αφού απέτρεψε τη μετεγκατάσταση μονάδας παραγωγής της Ford στο Μεξικό.

«Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον φίλο μου τον Μπιλ Φορντ, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ford, που μου γνωστοποίησε ότι θα διατηρήσει τη μονάδα του Λίνκολν στο Κεντάκι – όχι στο Μεξικό», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.



Η συσκευή της Ford που δείχνει το μέλλον στη μετακίνηση

Ένα καινοτόμο, σύστημα προσωπικής μετακίνησης, σχεδιασμένο για να χωράει στο χώρο αποσκευών που συνήθως καταλαμβάνει η ρεζέρβα είναι από τα επικρατέστερα σε διαγωνισμό καινοτομίας της Ford, με θέμα τη δημιουργία μελλοντικών λύσεων μετακίνησης για το λεγόμενο «τελευταίο χιλιόμετρο» (last mile), σε αστικές περιοχές.



Ανακλήσεις αυτοκινήτων Ford και μοτοσικλετών Honda

Ανάκληση αυτοκινήτων Ford μοντέλα Fiesta Diesel με κινητήρες 1.4 & 1.6 λίτρων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.



Ford: Πλήρως αυτόνομο όχημα, χωρίς τιμόνι, σε μαζική παραγωγή ως το 2021

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα έχει αρχίσει τη μαζική παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος χωρίς τιμόνι ως το 2021.