Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Φωκιδα



Φωτιά στη Φωκίδα: «Στάχτη» έγιναν σπίτια σε Τολοφώνα και Καλλιθέα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Φωκίδα, απειλώντας οικισμούς.

Στην Τολοφώνα, όπου χθες δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112, κάηκαν ολοσχερώς επτά σπίτια. Σύμφωνα με το nafpaktiapress.gr, τα τρία εξ αυτών ήταν κατοικήσιμα.

Στην Καλλιθέα Φωκίδας, πάνω από 10 σπίτια έγιναν σπίτια, ενώ κάηκε και ο ιστορικός πλάτανος του χωριού.

 



Φωκίδα: Παραλίγο να τον πατήσει ο κλέφτης με το αυτοκίνητο

Όλα έγιναν γύρω στις 11:00 το πρωί στο χωριό Μαραθιάς στη Φωκίδα, όταν ένας 41χρονος πήγε στο κτήμα του όπου μέσα έχει μια αποθήκη.
Φτάνοντας εκεί με το μηχανάκι του, είδε έξω από την αποθήκη ένα αυτοκίνητο με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ και έναν νεαρό τσιγγάνο να φορτώνει πράγματα.



Φωκίδα: Πυροβολισμοί για τα βοσκοτόπια

Ο 70χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Φωκίδας. Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία 60χρονου, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι μετά από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους, για προσωπικές τους διαφορές, κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε εναντίον του, χωρίς όμως να καταφέρει να τον τραυματίσει.



Βγήκε να καθαρίσει την κεραία από τα χιόνια και κατέληξε στην εντατική

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κατέληξε ένας 36χρονος άνδρας από την Αγόριανη Φωκίδας.

Ο άτυχος άνδρας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού προκειμένου να καθαρίσει το δορυφορικό πιάτο από το χιόνι.



Φωκίδα:Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές και απόπειρες

Ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος ενός 26χρονου αλλοδαπού και ενός 34χρονου Έλληνα για κλοπές σχημάτισαν και υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, οι οποίοι εξιχνίασαν τρεις περιπτώσεις και ταυτοποίησαν τα στοιχεία τους.



Αυτοκτόνησε μητέρα τριών παιδιών στην Φωκίδα

Στο χωριό της Φωκίδας πλησίον του Λιδωρικίου, μία 47χρονη βρέθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο του άνδρα της.