Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

φλόγες



Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια - Περίπου 49 σπίτια καταστράφηκαν

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια καθώς μαίνονται πολλές πυρκαγιές, με μία εκ των οποίων που έχει ξεσπάσει κοντά στο Λος Άντζελες να θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη και να απειλεί χιλιάδες σπίτια. Ήδη οι Αρχές ζήτησαν την απομάκρυνση περίπου 50.000 ανθρώπων.



Στις φλόγες φορτηγό έξω από το Βόλο

Συναγερμός σήμανε στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μετά από κλήση για φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στην καμπίνα φορτηγού λίγο έξω από το Βόλο και πιο συγκεκριμένα στην Λ. Λαρίσης, στο ύψος της στροφής προς Σέσκλο.



Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες σταθμευμένο αυτοκίνητο τα ξημερώματα στις Συκιές

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 04:08, σήμερα τα ξημερώματα σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου 65, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Από την φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές και δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Επί τόπου έσπευσαν για την κατάσβεση 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.



Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά - Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κεφαλονιά και Αχαΐα, με την εικόνα ωστόσο από τα πύρινα μέτωπα να είναι σήμερα καλύτερη.

Ειδικότερα, στην Κεφαλονιά επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα έξι ατόμων. 



Πύργος: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Λάνθι και Κοσκινά

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές αρχές σε δύο πύρινα μέτωπα στο Λάνθι και τον Κοσκινά, στην Ηλεία. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο Λάνθι η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση περίπου στις 14.30. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Ωστόσο, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 



Δραματική μαρτυρία από το Μάτι: «Οι φλόγες πετάγονταν γύρω μας σαν από φλογοβόλο»

Τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να σωθεί από τη φωτιά με τη σύζυγό του, «στο... και πέντε», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξιστόρησε ο συνταξιούχος κτηνίατρος Σωτήρης Μοσχοβίτης στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων.