Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 -

fir αθηνων



Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας: «Τέθηκε θέμα μεγάλης ταλαιπωρίας των επιβατών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε πρόβλημα ασφάλειας»

Την σιγουριά ότι το black out στο FIR Αθηνών δεν σχετίζεται με παρεμβολές ή κάποια άλλη κακόβουλη ενέργεια, αλλά με εκτεταμένη αστοχία τηλεπικοινωνιακού συστήματος εξέφρασε o διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και ερευνητής του MIT Media Lab, Μιχάλης Μπλέτσας. «Ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε.



Πρόεδρος Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Η πλήρης απώλεια κρίσιμων συστημάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή

Πολύ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν  για τα αίτια του μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών που παραμένουν αναπάντητα, λίγες μόνο μέρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό της Κυριακής,  που προκάλεσε ένα χάος καθυστερήσων και ακυρώσων πτήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.



Ειδική Επιτροπή αναλαμβάνει τη διαλεύκανση του προβλήματος στις συχνότητες του FIR Αθηνών

Ειδική Επιτροπή με αντικείμενο τη διερεύνηση και αποσαφήνιση των ακριβών αιτιών του προβλήματος που εκδηλώθηκε την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 σε συχνότητες του FIR Αθηνών συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα.



Βlackout στο FIR Αθηνών - Υπουργός Μεταφορών: «Γνωρίζουμε ότι τα συστήματα της ΥΠΑ είναι απαρχαιωμένα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκε στα απαρχαιωμένα συστήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που προκάλεσαν τα προβλήματα στις συχνότητες, με αποτέλεσμα το blackout στο FIR Αθηνών.



Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Χιλιάδες βαλίτσες χάθηκαν μετά το χθεσινό «μπλακ άουτ». Να τις εντοπίσουν προσπαθούν οι αεροπορικές εταιρίες

Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες μετά το χθεσινό «μπλακ άουτ» στις συχνότητες και το κλείσιμο του FIR Αθηνών, καθώς περίπου 2.000 αποσκευές έχουν χαθεί με τις αεροπορικές εταιρείες να διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία εντοπισμού και αποστολής τους στους ιδιοκτήτες τους.



Αντιπρόεδρος Ένωσης Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος: «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με τις συχνότητες από παρεμβολές. Από το ότι βγαίνουν εκτός λειτουργίας, μέχρι ότι ακούγονται από μέσα ραδιοφωνικοί σταθμοί»

Το χθεσινό γενικό «μπλακ άουτ» στα ελληνικά αεροδρόμια, προκάλεσε την άμεση εισαγγελική παρέμβαση.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία αεροσκαφών.