Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΦΙΓΙΟΝ



Ράκος ο Φιγιόν στην πρώτη του εμφάνιση μετά την ήττα (φώτο)

Βουρκωμένος εμφανίστηκε ο Φρανσουά Φιγιόν μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Ο Φιγιόν παραδέχτηκε την βαριά ήττα του και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και δήλωσε ότι η Μαρίν Λεπέν θα οδηγήσει την χώρα στην αποτυχία. 



Δημοσκόπηση: Μακρόν, Φιγιόν και Μελανσόν θα νικούσαν και οι τρεις τη Λεπέν στις εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα νικούσε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία τη Μαρίν Λε Πεν με ποσοστό 66%, αλλά και τον Φρανσουά Φιγιόν, με ποσοστό 68%. Επίσης, ο Μακρόν θα νικούσε τον Ζαν-Λικ Μελανσόν με ποσοστό 60%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Harris Interactive Poll).



Διαδηλωτής «έλουσε» με αλεύρι τον Φρανσουά Φιγιόν

Στόχος επίθεσης με... αλεύρι έγινε ο Φρανσουά Φιγιόν προσερχόμενος σε προεκλογική συγκέντρωση στο Στρασβούργο.

Νεαρός προσέγγισε τον πρώην πρωθυπουργό και διεκδικητή της προεδρίας με τους Ρεπουμπλικανούς και έριξε πάνω του ένα πακέτο με αλεύρι προτού τον ακινητοποιήσουν στο έδαφος οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.



Φιγιόν: Η Γαλλία κινδυνεύει να έχει την τύχη της «χρεωμένης Ελλάδας»

Ο συντηρητικός υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν προειδοποίησε σήμερα από την Κορσική ότι η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με την ίδια τύχη που έχει η χρεωμένη--όπως είπε--Ελλάδα επαναλαμβάνοντας σκοπίμως μια φράση του που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο νησί αυτό της Μεσογείου πριν από δέκα χρόνια.



Γαλλία: Επίσημη έρευνα για τη σύζυγο του Φιγιόν

Οι Γάλλοι εισαγγελείς άνοιξαν επίσημη έρευνα για την σύζυγο του συντηρητικού υποψήφιου της γαλλικής προεδρίας Φρανσουά Φιγιόν, με την κατηγορία ότι πληρώθηκε εκατοντάδες δεκάδες ευρώ δημόσιου χρήματος για εργασία που δεν έκανε, όπως δήλωσε πηγή των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Πενέλοπι Φιγιόν θεωρείται ύποπτη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.



Ο Φρανσουά Φιγιόν είχε επεισοδιακή υποδοχή

Χρειάστηκε η παρέμβαση των βοηθών του Φρανσουά Φιγιόν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μια ομπρέλα για να τον προστατεύσουν από τα αυγά που έριχναν εναντίον του διαδηλωτές σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία, την ώρα που ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται ολοένα και περισσότερο και να χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και την