Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Φετουλάχ Γκιουλέν



Νέα ψέμματα από Τσαβούσογλου - Διαδίδει ότι ο Τραμπ θα παραδώσει στον Ερντογάν τον Γκιουλέν

«Η Ουάσιγκτον εργάζεται για την έκδοση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, στην Τουρκία» ισχυρίστηκε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο αυτοεξόριστος ιεροκήρυκας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ, κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.



Την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία εξετάζει ο Λευκός Οίκος

O Λευκός Οίκος εξετάζει την έκδοση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους. 



Ένοπλος εισέβαλε στην οικία του Φετουλάχ Γκιουλέν

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Φετουλάχ Γκιουλέν, άγνωστος εισέβαλε την Τετάρτη στην οικία του στην Πενσιλβάνια.



Τουρκία: Με εντολή για 300 συλλήψεις συνεχίζεται το κυνήγι Γκιουλενιστών

Οι Τούρκοι εισαγγελείς, διέταξαν τη σύλληψη 300 υπόπτων στο πλαίσιο έρευνας για στρατιωτικό προσωπικό που συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η Άγκυρα καταλογίζει την οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το Anadolu.



Τουρκία: Ξεκινά τη διαδικασία αφαίρεσης υπηκοότητας του Φετουλάχ Γκιουλέν

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, μεταξύ αυτών και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου, και φιλοκούρδων βουλευτών.



Τουρκία: 3.623 φορές ισόβια ζήτησαν εισαγγελείς για τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθεί στον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν 3.623 φορές η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, γράφει σήμερα η αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", Hurriyet Daily News.