Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

φέσια



Σημαντική αύξηση στα φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Αύγουστο

Περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τον Αύγουστο τα φέσια του Δημοσίου – ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε ιδιώτες και εκκρεμείς επιστροφές φόρων – και ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.



Στα 3,97 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Μειώθηκαν αλλά παραμένουν τα «φέσια» του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, παρά το γεγονός ότι το 2018 ξεκίνησε με πρωτογενές πλεόνασμα κατά 85% μεγαλύτερο από τον περσινό Ιανουάριο.



Έσπασαν τα κοντέρ τα «φέσια» του Δημοσίου: 6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο

Εκρηκτική αύξηση στις εκκρεμείς επιστροφές φόρων κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών κατά τον μήνα Αύγουστο.

Με βάση τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φόροι που οφείλει να επιστρέψει το υπουργείο Οικονομικών ανήλθαν στα 2,114 δις. ευρώ έναντι 1,521 δις. ευρώ τον Ιούλιο. 



Υπέρογκα τα "φέσια" του Δημοσίου: Στα 5,435 δισ. αυξήθηκαν τα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες τον Ιούλιο

Σημαντική μηνιαία αύξηση κατά 343 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιούλιο, ανερχόμενες στα 5,435 δισ. ευρώ.

Εξ αυτών τα 3,914 δισ. ευρώ τα χρωστά το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και 1,521 δισ. ευρώ είναι οι επιστροφές φόρων που εκκρεμούν.



Μαζέψτε πρώτα τα του Οίκου σας: Κρυφό φέσι 2,25 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ από ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Βόμβα μεγατόνων που μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και τη νομιμότητα επιβολής της εισφοράς ασθένειας 6% στις συντάξεις και 6,95% σε ασφαλισμένους και εργοδότες, αποκαλύπτεται σε επιστολή-σοκ του ΕΟΠΥΥ προς τα ταμεία και τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.



Εχουν γεμίσει "φέσια" την αγορά: Χρέη ύψους 8 δισ. από την κυβέρνηση πνίγουν τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα

«Βρόχος» για την κυβέρνηση και τα κρατικά ταμεία, αποτελεί η δημιουργία νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Πάνω από 6,2 δισ. ευρώ φτάνουν τα κρατικά «φέσια».